Auto rolt Zwartewater in tijdens het maken van foto

GENEMUIDEN – Een inwoner van Genemuiden zag vanmorgen , tijdens het maken van een foto, zijn auto pardoes het Zwartewater in rollen. De man wilde de pont nemen tussen Genemuiden en Zwartsluis om te gaan schaatsen in Belt-Schutsloot. Omdat de veerpont nog aan de andere kant was en ijsbrekers druk bezig waren om de vaarweg vrij te maken besloot de man een foto te maken van het schouwspel. Vanwege de kou liet de man de auto lopen maar vergat echter de handrem te gebruiken.

De auto rolde langzaam richting het water zonder dat de man iets kon doen. Eenmaal in het water bleef de auto nog even drijven. Snel werd een spanband aan de auto vastgemaakt om te voorkomen dat de auto geheel onder water verdween. Ondanks dit vulde de auto zich langzaamaan met water en verdween steeds verder onder water.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om de auto weer uit het water te takelen. Met wat hulp van het personeel van de veerpont kon een kabel aan de trekhaak van de auto worden vastgemaakt en werd het voertuig weer aan wal gehesen en worden afgevoerd. Van schaatsen kwam het voor deze onfortuinlijke fotograaf deze dag niet meer.