Flinke vertraging op A28 door glas op de rijbaan

ZWOLLE – Op de A28, tussen Zwolle en De Lichtmis, ondervond het verkeer donderdagmiddag vanaf 15:30 uur flinke vertraging. Een glaszetbedrijf was namelijk een glasplaat verloren. Deze spatte in duizenden stukken uiteen over de 3 rijstroken van de drukke snelweg. Enkele auto’s raakten hierbij beschadigd en parkeerden hun voertuigen langs de weg.

Verkeer werd door een passant naar de rijstrook geloodst met daarop de minste glasscherven en ondertussen werd Rijkswaterstaat ingelicht. Deze sloot vanuit de centrale meldkamer twee rijstroken af en stuurde met spoed een weginspecteur. Het glaszetbedrijf nam de gegevens op van de gedupeerden om de schade vergoeden, waarna zij allen hun weg vervolgden.

Ondertussen was een botsabsorber aangekomen om de taak van de auto van de weginspecteur als afzetting over te nemen. Ook een auto met een rolbezem was onderweg om de snelweg zo snel mogelijk weer vrij te krijgen. Na een paar keer heen en weer rijden met deze rolbezem was het wegdek weer toegankelijk voor het verkeer. Rond 17:15 waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg weer geheel vrijgegeven. De opgelopen file loste vrij snel op.