Autobrand op de Zomerdijk in Wanneperveen (Update)

WANNEPERVEEN – Op de Zomerdijk in Wanneperveen keek een automobilist raar op toen zijn auto plots vreemd begon te doen en er opeens vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. De man kon zijn 4 jaar oude Mini Cooper nog net langs de kant van de weg zetten en alarmeerde de brandweer.

De brandweer van Zwartsluis werd op pad gestuurd om de autobrand te blussen. Een bewoner van de Zomerdijk begon snel met het blussen want het het brandende voertuig stond vlak voor zijn woning vanwege met rieten dak. Bij aankomst van de brandweer stond het gehele motorcompartiment in brand. Met enkele stralen hoge druk waren de vlammen snel verdwenen.

De politie wilde wat gegevens van de automobilist opnemen maar merkte tijdens het gesprek met de man wat vreemds op. Hierop werd de man meegenomen naar het politiebureau voor een onderzoek. De bestuurder van de auto, een 52 jarige inwoner van Zwartsluis, bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij moest meewerken aan een ademanalyse. De uitslag bedroeg 910ug/l. De Sluziger is heengezonden met een dagvaarding en zal binnenkort voor de rechter moet verschijnen.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de opdracht om de totaal vernielde Mini van de weg te halen en af te voeren.