Rietbrand aan de Rechterensweg in Rouveen

ROUVEEN – De brandweer van Hasselt werd zondagmiddag opgeroepen voor een rietbrand. Aan de Rechterensweg in Rouveen stond door onbekende oorzaak een flink stuk rietland in brand. Vanwege de harde wind was de kans groot op uitbreiding waarop de alarmcentrale de hoogste prioriteit gaf aan deze brand.

Gewapend met vuurzwepen en een tweetal stralen hoge druk gingen de manschappen het vuur te lijf. De brand was spoedig onder controle en al snel namen de vlammen af. Als laatste werd het land goed nat gemaakt om te voorkomen dat het vuur weer kon oplaaien.

Iets eerder op de middag werd de brandweer van Zwartsluis opgeroepen voor een rietbrand in Wanneperveen. Daar zou aan de Lozedijk een rietkraag branden. Bij aankomst waren daar de vlammen al verdwenen.