Auto in de sloot aan de van Nahuysweg in Hasselt

HASSELT – Aan de van Nahuysweg is woensdagavond een automobiliste met haar auto in een sloot gereden. Door de storm van vandaag was het Zwartewater buiten haar oevers getreden en zette de van Nahuysweg gedeeltelijk onder water. De vrouw die plaatselijk niet bekend was wilde op bezoek bij een vriendin en moest om bij haar te kunnen komen over deze weg.

Haar vriendin vertelde haar dat ze gerust door het water kon rijden. Wel kreeg ze de tip mee om uiterst rechts van de weg aan te houden. Dit advies nam de automobiliste iets te letterlijk en zag door de hoge waterstand de straat niet meer. Ze raakte met haar auto van de weg en kwam uiteindelijk in een naastgelegen sloot terecht.

De vrouw kon zichzelf in veiligheid brengen door de auto via het achterportier te verlaten. Bergingsbedrijf Hooikammer moest eraan te pas komen om het voertuig, welke zeer waarschijnlijk door waterschade total loss raakte, uit de sloot te takelen en af te voeren.