Taxibus in de sloot aan Ordelseweg in Zwolle

ZWOLLE – Een zoektocht naar een eenzijdig ongeval heeft woensdagavond rond 23:00 uur de hulpdiensten flinke tijd beziggehouden. Bij de alarmcentrale was een melding binnengekomen van een taxibus welke te water was geraakt aan de Hasselterweg, de N377, nabij De Lichtmis. Diverse politie-eenheden, brandweerploegen van Staphorst en Zwolle en een ambulance van de post Lichtmis rukten uit voor het incident.

Het water langs de N377, tussen Hasselt en De Lichtmis, werd nauwkeurig afgezocht naar de te water geraakt taxi maar er werd niets aangetroffen. Meer politieauto’s werden ingezet om het voertuig zo snel mogelijk te lokaliseren. Na verschillende routes te hebben gereden werd uiteindelijk aan de Ordelseweg, ter hoogte van de Doornweg, in een sloot de taxibus aangetroffen.

In de taxi zat naast de bestuurster ook nog twee passagiers. Deze dames op leeftijd konden met geen mogelijkheid uit de bus komen omdat het voertuig met de schuifdeur tegen de slootwal lag. Met de lier van het Staphorster brandweervoertuig werd uiterst voorzichtig de bus uit de sloot getakeld. Zo kwam er voldoende ruimte om de dames te laten uitstappen.

Na een controle in de ambulance bleek dat alle drie de inzittenden met de schrik waren vrijgekomen. Zij zijn overgebracht naar een horecagelegenheid om bij te komen van het avontuur en te wachten op vervangend vervoer. Bergingsbedrijf Wolves takelde de zwaar gehavende taxi verder uit de berm en bracht deze over naar het depot. Wat de precieze oorzaak is van het ongeval is vooralsnog niet bekend.