Vrachtwagen te water aan Conradsweg bij Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Een vrachtwagencombinatie is woensdagavond gekanteld en in het water langs de Conradsweg terecht gekomen. Het ongeval ontstond toen de chauffeur met zijn truck door onbekende oorzaak van de weg raakte waardoor zijn combinatie onbestuurbaar werd en uiteindelijk in het water belandde. De man kon zichzelf in veiligheid brengen door de voorruit in te trappen waarna hij door een klein gat naar buiten kon kruipen.

De gealarmeerde hulpdiensten waren allen snel ter plaatse. De chauffeur werd in de ambulance onderzocht op eventueel letsel. Hiervan was wonderbaarlijk genoeg geen sprake. De brandweer deed een snelle controle in de cabine en rond de truck op de aanwezigheid van andere personen. Hiervan was geen sprake. Voor de brandweer was er verder geen taak meer waarop zij al vrij snel weer konden inrukken.

De politie nam van enkele getuigen van het ongeval een verklaring op. De Conradsweg werd afgesloten tussen de Grote Kranerweerd en de Zwartewaterkloosterweg. Deze afsluiting zal duren tot de berging van de vrachtwagencombinatie voorbij is. De berging zal later op de avond plaatsvinden.