Snelweg afgesloten na botsing met meerdere auto’s

STAPHORST – Vanwege een ongeval met meerdere voertuigen is de A28, tussen Staphorst en De Lichtmis vanavond een uur afgesloten geweest. Bij het ongeval raakte wonder boven wonder slechts één persoon gewond. Hij moest door de brandweer uit zijn auto worden geknipt waarna hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen rond 17:30 uur de melding van het ongeval binnen. Volgens een getuige was een grijze Opel Zafira in de middenvangrail geraakt en stond dwars op de eerste rijstrook zonder verlichting. Enkele auto’s konden het voertuig ontwijken maar even later werd het voertuig toch geraakt. Een Renault Clio stond met flinke schade een honderd meter verderop op de vluchtstrook. De bestuurder van een Peugeot 308 raakte het stilstaande voertuig echter harder en kwam bekneld te zitten.

Door de Staphorster brandweer werden de deuren en de middenstijl aan de bestuurderszijde weggeknipt. Dit was nodig om zo extra ruimte te maken zodat het slachtoffer veilig uit de auto kon worden gehaald. De inzittenden van de andere voertuigen bleven ongedeerd.

Tijdens de reddingsoperatie was de snelweg compleet afgesloten. Na een uur kon er weer één rijstrook worden vrijgegeven. Nadat bergingsbedrijf Hooikammer de betrokken voertuigen van de snelweg had getakeld en de weg was ontdaan van de brokstukken konden de andere twee rijstroken tegen 19:45 uur ook weer worden vrijgegeven.