Oude tjalk flink beschadigd na brand op scheepswerf

ZWARTSLUIS – Een Friese tjalk die voor onderhoud  op een scheepswerf lag heeft maandagavond grote schade opgelopen door een brand. Mensen die naast het schip in de werf lagen zagen plots rook uit het schip komen, waarop direct alarm werd geslagen. Eerder vandaag waren er werkzaamheden verricht aan het skûtsje wat kan leiden tot de mogelijke oorzaak van de brand.

Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden ingezet om de brand te bestrijden. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand aan boord van het honderd jaar oude voormalige vrachtschip. De brand, die voornamelijk woedde in het vooronder, heeft flinke schade veroorzaakt. Om de brand goed te kunnen blussen moest de brandweer delen van de betimmering wegbreken.

Op de werf waren eerder vandaag nieuwe delen in de romp gelast. Bij deze werkzaamheden worden diverse controles gehouden op het mogelijk ontstaan van brandjes. Voordat het bedrijf ging sluiten heeft men nog een laatste controle uitgevoerd en werden er geen bijzonderheden  ontdekt.