Auto ramt verkeerslicht na botsing op kruising

ZWOLLE – Op de kruising van de Hasselterweg met de Westenholteallee is donderdagmiddag een auto na een ongeval tegen een verkeerslicht gebotst. De auto kwam om de mast tot stilstand na een kleine botsing met een bestelbus. Ondanks de flinke schade raakte niemand gewond.

De bestuurder van de auto kon, nadat de brandweer de deur had weggeknipt met hydraulisch redgereedschap, zelf uit de auto stappen. Hij werd in een ambulance onderzocht op letsel. Op een zere vinger na mankeerde de man wonderbaarlijk genoeg niets. De bestuurder van de bestelbus hield ook niets over van het ongeval. Hij kon zijn weg vervolgen na het afgeven van een verklaring en het uitwisselen van de nodige gegevens.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de compleet verwoeste auto afgevoerd. Het ongeval zorgde voor een flinke vertraging. Enkele rijbanen werden afgesloten voor het werk van de hulpdiensten. Door de botsing tegen het verkeerslicht raakte deze beschadigd. De schade zal zo snel mogelijk gerepareerd worden. De precieze toedracht van het ongeval is onbekend.