Kop-staartbotsing op dijk tussen Hasselt en Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Een kop-staartbotsing heeft dinsdagmiddag rond 17:00 uur voor een flinke vertraging gezorgd. De bestuurder van een Opel Astra stond op de dijk tussen Hasselt en Zwartsluis te wachten voor een brugopening. Een achteropkomende Peugeot 206 met daarin twee dames had de rij wachtende auto’s te laat in de gaten en botste, ondanks een poging het voertuig tijdig te stoppen, hard op de achterzijde van de Opel.

Alle betrokkenen werden door ambulancepersoneel onderzocht op eventueel letsel. Hiervan was uiteindelijk geen sprake. Bergingsbedrijf Hooikammer was snel ter plaatse om de drukke doorgaande weg weer begaanbaar te maken. In tussentijd werd het verkeer om beurten langs het ongeval geleid door politieagenten.

Om de weg weer zo snel mogelijk vrij te maken werden de nodige gegevens een eindje verderop onderling uitgewisseld. Toch liep de file vanuit Hasselt snel op. Het voorste voertuig kon met flinke schade zelf zijn weg vervolgen. De Peugeot moest worden afgevoerd.