Auto botst tegen vangrails op A28 bij Zwolle

ZWOLLE – Op de A28 ter hoogte van het industrieterrein Hessenpoort is aan het begin van de avond een auto tegen de vangrails gebotst. De drie inzittenden van de auto werden door ambulancepersoneel onderzocht. Gelukkig was er geen sprake van letsel en bleef het alleen bij blikschade.

Naast de enorme schade aan de auto raakte ook de vangrails dusdanig beschadigd dat in de loop van de avond nog gerepareerd zal worden. Vanwege het ongeval werden twee rijstroken afgesloten. Deze afsluiting zorgde voor een flinke vertraging. Bergingsbedrijf Wolves heeft het wrak van de snelweg gehaald en afgevoerd. Een veeg/zuigauto heeft de vele brokstukken en vloeistoffen van de weg gehaald.

Tot de reparatie van de vangrails zal er in beide rijrichtingen een snelheidsbeperking ingesteld worden van 70 kilometer per uur. Wat de oorzaak is van het eenzijdige ongeval is niet bekend.