Sprinklerinstallatie beperkt brand in bedrijfspand

NIEUWLEUSEN – Dankzij de aanwezigheid van een brandmeldsysteem met sprinklerinstallatie is de schade na een brand in een bedrijfspand aan de Grift beperkt gebleven. De brand werd rond half vijf opgemerkt door het alarmsysteem waarop direct het pand werd ontruimd. De nog aanwezige medewerkers brachten zich in veiligheid op het terrein.

De brandweer van Nieuwleusen kreeg assistentie van de collega’s uit Staphorst en Dalfsen. Door de sprinklerinstallatie was het vuur gedeeltelijk gedoofd maar was er wel veel rook ontstaan. Door de grootte van het gebouw werd daarom groots opgeschaald. De brand in een stelling met fietsen was vrij snel onder controle. Om de dikke laag rook uit het pand te krijgen werden ventilatoren en waterstralen gebruikt.

De brandweer is na afloop van de werkzaamheden een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. De oorzaak en de opgelopen schade is momenteel nog niet bekend.