Auto belandt op dak na bizar ongeval in Genemuiden

GENEMUIDEN – Bij een bizar ongeval op de Prins Clausstraat in Genemuiden is dinsdagmiddag rond 15:45 uur een auto op het dak terecht gekomen. In totaal waren er drie voertuigen betrokken bij het incident. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de witte Ford Ka in een moment van onbedachtzaamheid met zijn rechter voorwiel een geparkeerde Skoda Octavia raakte. Daarbij sloeg de auto ondersteboven en kwam vervolgens op een geparkeerde BMW 315 terecht. De automobilist kon via de achterklep zijn voertuig verlaten. Met de schrik in de benen bekeek hij de ravage die was aangericht.

Omwonenden kwamen al snel naar buiten om het bizarre tafereel te bekijken. Ook de opgeroepen politie keek even raar bij aankomst. Voor alle zekerheid werd de verkeersongevallendienst erbij gehaald om de toedracht van het ongeval vast te leggen.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de auto’s te bergen. Eerst werd het voertuig los van de geparkeerde auto getrokken waarna deze een stukje achteruit werd gezet. Daarna werd de wagen weer op de wielen gezet en op de bergingsauto gesleept. Ook de geparkeerde Skoda, die door de aanrijding enkele meters achteruit de stoep op werd geduwd, moest worden afgevoerd. Vanwege lekkage van diverse vloeistoffen werd de gemeente ingeseind om het wegdek te komen reinigen.