Auto botst op losgebroken koe op A28 bij Zwolle

ZWOLLE – Op de A28 tussen Zwolle en De Lichtmis heeft vannacht rond 03:30 uur een merkwaardig ongeval plaatsgevonden. Een auto botste op de snelweg op een losgebroken koe. De twee inzittenden van de auto werden door ambulancepersoneel onderzocht maar hadden geen letsel opgelopen. De koe lag enige tijd bij te komen op de snelweg.

De gehele A28 werd afgesloten en verkeer moest de snelweg bij afrit Ommen verlaten. Verkeer werd geadviseerd om te rijden via de N50, A6 en A7. De koe krabbelde na enige tijd weer in de benen en liep onder begeleiding van de politie over de parallelweg. Waarschijnlijk terug naar de stal alwaar deze was uitgebroken. De politie kon geen verdere informatie geven.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de zwaar vernielde auto afgesleept waarna er al snel weer één rijstrook kon worden geopend. Een wegdekreiniger van aannemersbedrijf van der Kolk heeft het asfalt ontdaan van de vele brokstukken. Tegen 04:30 uur waren alle werkzaamheden gereed en konden de overige twee rijstroken ook worden vrijgegeven.