Auto botst tegen boom op Puntweg in Punthorst (Update)

PUNTHORST – Bij een ernstig ongeval op de Puntweg in Punthorst is een jongeman zwaar gewond geraakt. Door onbekende oorzaak botste de automobilist rond 02:50 uur na een flauwe bocht met zijn voertuig tegen een boom. De bestuurder kwam bekneld te zitten en is door de brandweerkorpsen van Nieuwleusen en Balkbrug uit zijn auto bevrijd.

Buurtbewoners hoorden een flinke knal en gingen op onderzoek. Op de weg troffen zij een zwaar beschadigde auto aan tegen een boom waarop direct de hulpdiensten werden gealarmeerd. Vanwege de ernst van het ongeval werd direct een traumateam opgeroepen om het ambulancepersoneel te helpen. Zij kwamen met de traumahelikopter naar de ongevalslocatie. De brandweer moesten met hydraulisch redgereedschap delen van de auto wegknippen om het slachtoffer te kunnen bevrijden. Daarna kon hij met spoed per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis*.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft ter plekke een onderzoek gedaan. Na dit onderzoek kreeg berger Hooikammer de taak om de volledig vernielde BMW af te slepen. Rond 05:30 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg weer vrijgegeven.

*: Het slachtoffer is op 8 augustus aan zijn verwondingen overleden