Berging gestrande vrachtwagen langs A28 bij Zwolle

ZWOLLE – Woensdagavond rond 19:30 uur is men begonnen met de voorbereidingen om de gestrande vrachtwagen te bergen die eerder vandaag naast de snelweg A28 terecht is gekomen. Door de firma Nienhuis Wegbeveiliging werd een gedeelte van de vangrail weggehaald om zo de truck makkelijker te bergen.

Nadat medewerkers van bergingsbedrijf Hooikammer de aandrijfas van de vrachtwagen hadden losgekoppeld moest er ook nog een kapot gereden band worden gewisseld. Ondertussen werd verderop een gedeelte van de vangrail vervangen, welke door de vrachtwagen compleet plat was gereden.

Met de sterke lier van de bergingstruck werd de combinatie vrij makkelijk uit de berm getrokken waarna deze klaar werd gemaakt om vervoerd te worden naar het depot in Staphorst. Weer een andere firma, Olde Kalter Verkeer & Mobiliteit uit Hengelo, was druk bezig met het gedeeltelijk weghalen van een spitsstrookbord.

Bij de afhandeling van een ongeval komt dus best wat kijken. Om de wegwerkzaamheden veilig te laten verlopen was één rijstrook van afrit Zwolle-Noord afgesloten en ook een rijstrook voor het doorgaande verkeer. Alle werkzaamheden werden nauwkeurig in de gaten gehouden door een medewerker van Wilchem Milieu- en Incident Management en een weginspecteur van Rijkswaterstaat.