Vrachtwagen raakt van de A28 en belandt in berm

ZWOLLE – Op de A28 ter hoogte van de afrit Zwolle-Noord is woensdagmiddag een vrachtwagen van de weg geraakt. De chauffeur was erg moe en probeerde een plekje te zoeken om te rusten. Voor hij het wist werd hij opgeschrikt toen de combinatie op de vangrail zat en vele meters door de berm ploegde.

Tijdens zijn rit door de berm raakte de vrachtwagen een paal en een regelkast. De chauffeur werd door de cabine geslingerd en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit. De man is door ambulancepersoneel onderzocht maar hield slechts wat wondjes aan zijn hoofd over van glassplinters. Verdere behandeling was niet nodig. De opgeroepen brandweer werd enkel ingezet voor het verhelpen van een vloeistoflekkage.

Het verkeer ondervond flinke hinder van het eenzijdige ongeval. Er werd een snelheidsbeperking opgelegd en één rijstrook afgesloten. Ook aan de andere zijde van de snelweg ontstond door kijkers een file. De berging van de vrachtwagen, die geladen was met ongeveer 400 pallets, zal na de avondspits plaats gaan vinden.