Scooterrijder gewond na ongeval met vrachtwagen

STAPHORST – Bij een ernstig ongeval op de JJ Gorterlaan is de bestuurder van een scooter gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen. De jongeman reed vanuit Staphorst op de Staphorster Kerkweg en wilde de J.J. Gorterlaan oversteken. Daarbij zag hij een van rechts naderende vrachtwagencombinatie over het hoofd met een aanrijding als gevolg.

Ondanks een poging van de vrachtwagenchauffeur om de combinatie tijdig stil te krijgen kwam het toch tot een botsing. De scooterrijder raakte de linker voorzijde van de truck waarna hij ten val kwam. Wonder boven wonder gleed de scooter met bestuurder voor de truck uit. Na enkele meters kwam alles tot stilstand en bleef de jongen gewond op het asfalt liggen.

Het ambulancepersoneel was snel ter plaatse en ontfermde zich over de scooterrijder. De opgeroepen traumahelikopter met het mobiel medisch team was net boven de ongevalslocatie toen de ambulance met spoed met de patiënt naar het ziekenhuis vertrok. Informatie over zijn toestand is niet bekend. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd maar was flink geschrokken.

De verkeersongevallendienst deed ter plaatse een onderzoek op de inmiddels beruchte kruising waar al meerdere ongevallen hebben plaatsgevonden. Na het onderzoek mocht de chauffeur met de truck zijn weg vervolgen. De totaal vernielde scooter werd opgehaald door bergingsbedrijf Hooikammer.