Vrachtwagen gekanteld op afrit van A28 bij Zwolle

ZWOLLE – Op de afrit van de A28 naar het industrieterrein Hessenpoort is maandagmiddag een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur raakte hierbij gewond en is door de brandweer uit de cabine gehaald waarna hij per ambulance is overgebracht naar het Isala ziekenhuis. Vanwege de ernst van het ongeval was ook een traumahelikopter opgeroepen maar deze kon al snel worden afgemeld.

Door het ongeval werd de afrit geheel afgesloten voor het verkeer wat voor de nodige verkeershinder zorgde. Ook de oprit naar de A28 werd afgesloten om veilig te kunnen werken. De vrachtwagen vervoerde een container geladen met oud papier waarvan de gehele inhoud in de berm terecht kwam. Op de aanhanger die achter de vrachtwagen hing stond een lege container. Deze bleef overigens keurig op de wielen staan.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de gekantelde vrachtwagen weer keurig op de wielen getakeld en afgevoerd. Aannemersbedrijf Engel heeft gezorgd voor het opruimen van de lading. De oprit kon rond 18:40 weer worden vrijgegeven. Nadat alle werkzaamheden waren afgerond kon tegen 21:00 uur ook de afrit weer gebruikt worden. De chauffeur heeft aan het ongeluk enkele gebroken ribben en flink wat schaafwonden aan gezicht en lijf overgehouden.