Brand in schuur met jongvee en hooi in Staphorst

STAPHORST – In een schuur bij een boerderij aan de Klaas Kloosterweg is zondagmiddag brand uitgebroken. Een aanhanger met daarop balen hooi is door onbekende oorzaak in brand gevlogen. Het vuur sloeg ondanks snel optreden van de bewoners over naar de schuur met daarin veel hooi en jongvee.

De aanhanger werd door de boer snel de schuur uitgereden en ook de aanwezige dieren konden met behulp van buren en brandweermannen veilig in een weiland worden gedreven. De brandweer van Staphorst had de brand snel onder controle. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen werd opgeroepen in verband met de mogelijke aanwezigheid van asbest. Een speciale ploeg van de brandweer zal hier onderzoek naar doen.

Bij de reddingsactie om de dieren in veiligheid te brengen hebben enkele personen rook geïnhaleerd. Geen van hen hoefde naar het ziekenhuis, zij konden ter plekke worden behandeld door ambulancepersoneel.