Auto belandt in weiland na mislukte inhaalmanoeuvre

PUNTHORST – Een automobilist is zaterdagmiddag gewond geraakt na een mislukte inhaalmanoeuvre. De man reed op de Schapendijk richting Punthorst en wilde meerdere oude tractoren inhalen. De voorste bestuurder van de rij tractoren gaf aan af te slaan richting de Domineesakker maar had niet gezien dat de automobilist al was begonnen met inhalen.

De tractor en auto kwamen bij de afslag met elkaar in aanraking waarop door beiden een stuurcorrectie werd gemaakt. De auto schoot over een sloot en kwam in een weiland tot stilstand. De bestuurder klaagde over pijn in de nek en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn bijrijder bleef ongedeerd. De tractorbestuurder, die bij het ongeval niet gewond raakte, was inmiddels met goedkeuring van de politie alweer onderweg naar huis maar voor een onderzoek naar de exacte toedracht werd gevraagd of hij weer naar de plaats van het ongeval wilde komen.

De mannen van de verkeersongevallenanalyse hadden al snel de nodige sporen veiliggesteld op de weg en in de berm. Ook zagen zij op de band van de tractor een duidelijk teken dat beide voertuigen elkaar hadden geraakt. Na het politieonderzoek mocht bergingsbedrijf Hooikammer de auto uit het weiland takelen en afvoeren. De bestuurder van de oldtimer tractor kon zijn rit naar huis weer vervolgen. De verzekeringsmaatschappijen zullen de zaak verder afwikkelen.