Hassailt by night

HASSELT – Vrijdag 28 juli was er dankzij het Toeristisch Informatie Punt Hasselt de mogelijkheid om de ruim 200 schepen die tijdens Hassailt zijn afgemeerd aan de kades en grachten eens te bekijken vanaf een aanzienlijke hoogte. Vanaf de Grote- of Sint-Stephanuskerk kon je genieten van het uitzicht over de mooie Hanzestad. Bijna vijfhonderd mensen betraden de draaiende trap met 177 ongelijke treden.

Niet alleen overdag kon de toren worden beklommen maar speciaal voor Hassailt bedachten de leden van het TIP ook een exclusieve avondopenstelling. Van 21:00 uur tot 22:30 uur was het bij hoge uitzondering mogelijk om de toren van het rijksmonument te beklimmen. Volgens de vrijwilligers was het een groot succes. Ondanks de vrij krachtige wind en een enkele regendruppel was het een bijzondere ervaring die je eens in je leven moet hebben meegemaakt. Het uitzicht leverde dan ook prachtige plaatjes op.