Gewonde bij ongeval op kruising N377 bij De Lichtmis

DE LICHTMIS – Op de drukke kruising van de N377 bij De Lichtmis is vrijdagmiddag rond 16:30 uur een vrouw gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw zat als passagier in een auto die in de flank werd aangereden door een bestelbus met aanhanger. De gewonde vrouw is door de brandweer van Staphorst uit de auto geknipt waarna ze met spoed dis overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De blauwe Opel Agila kwam, volgens een getuige, uit de richting van Nieuwleusen en sloeg bij de met verkeerslichten beveiligde kruising linksaf richting de Hermelenweg. Een witte bestelbus met aanhanger stond op de Hasselterweg, de N377, om richting Nieuwleusen te rijden. De bestelbus kreeg het groene licht en trok langzaam op. Plots zag de bestuurder vanuit het niets de personenauto. Hij probeerde nog te ontwijken maar botste met zijn busje in de flank van de auto.

Beide bestuurders liepen bij het ongeval geen letsel op. De kruising was door het ongeval en het daaropvolgend sporenonderzoek van de verkeersongevallendienst gedeeltelijk afgesloten. Hierdoor liep het verkeer flinke hinder op en moesten om bop de eindbestemming te komen soms omrijden.

Bergingsbedrijf Hooikammer mocht na het onderzoek van de politie de bestelbus en de personenauto afvoeren. Tegen 18:15 uur was alles weer opgeruimd en kon de kruising weer worden vrijgegeven.