Brand in grasmaaier slaat over naar woning

DALFSEN – Een woning aan de Hoevenweg heeft maandagmiddag ernstige schade opgelopen na een brand. Brandweerkorpsen van Nieuwleusen, Dalfsen en Zwolle bestreden de brand, die vooral op de bovenverdieping van de woning woedde. De benedenverdieping liep veel rook- en waterschade op.

De brand ontstond toen één van de kinderen het gazon wilde maaien. De zitmaaier werd gestart maar deze begon, volgens de eigenaar, spontaan te branden. Het vuur sloeg over naar de overkapping en vandaar naar de woning. Binnen de kortste keren sloegen de vlammen uit het dak.

De bewoners waren net klaar na een jarenlange verbouwing aan de woning in het buitengebied van Dalfsen. Volgens de eigenaar zit er niets anders op dan weer opnieuw te beginnen. Bij de brand raakte niemand gewond, iedereen kon zich tijdig In veiligheid brengen.