Bakwagen geladen met kippen gekanteld op A28

DE WIJK – Een eenzijdig ongeval op de A28 heeft woensdagmiddag voor flink wat oponthoud gezorgd. In beide richtingen ontstond ten hoogte van Rogat een kilometerslange file door een gekantelde bakwagen. Het ongeval was tussen knooppunt Hoogeveen en De Wijk maar ook het verkeer richting het Noorden ondervond hinder van het ongeval.

Het ongeval werd veroorzaakt toen bij de bakwagen het loopvlak van de linker achterband losliet waardoor het vrachtwagentje onbestuurbaar werd en omsloeg. De lading, enkele kratten met levende kippen, kwam daarbij op het wegdek terecht. het voertuig lag overdwars op de weg en blokkeerde alle rijstroken. De twee inzittenden van het voertuig raakten wonderwel niet gewond.

Nadat berger de Jonge het voertuig naar de rechter rijstrook had gesleept kon het verkeer met mondjesmaat weer langs het ongeval. Hierna werd het voertuig snel weer op de wielen gezet en afgevoerd. Een tweede bergingsvoertuig heeft de kratten met kippen opgeladen.

De totale lengte van de file betrof elf kilometer. Het verkeer werd geadviseerd een andere route te nemen.