Eenzijdig ongeval op Grafhorsterweg

IJSSELMUIDEN – Op de Grafhorsterweg heeft dinsdagmiddag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een bedrijfsbusje met aanhanger reed vanaf de rotonde richting de Frieseweg maar raakte in een bocht van de weg. Het busje en aanhanger schoten door de berm, boste tegen een lantaarnpaal waarna de aanhanger los schoot.

De lantaarnpaal en de bedrijfsbus kwamen op de weg tot stilstand, de aanhanger vloog het fietspad op. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wonder boven wonder werd er ook niemand anders betrokken bij het ongeval. Omdat de ernst van het incident niet duidelijk was op de meldkamer werden naast politie ook de brandweer en ambulancedienst naar de Grafhorsterweg gestuurd. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen. Bergingsbedrijf Wolves heeft de bus en aanhanger afgevoerd. De gemeente Kampen zal zorg dragen voor de lichtmast.