Drie gewonden bij ongeval op Dedemsweg in Dalfsen

DALFSEN – Op de Dedemsweg zijn bij een ongeval tussen een bromfiets en een bestelbus drie personen gewond geraakt. Twee jongens reden op het brom/fietspad en wilden de Dedemsweg oversteken naar de Veldhoeveweg. Bij het oversteken zag de bestuurder van de bromfiets een van rechts naderende bestelbus over het hoofd.

De bestuurster van de bestelbus dacht dat ze was gezien door de bromfietsbestuurder maar opeens stak de brommer met daarop het tweetal toch over met een flinke aanrijding als gevolg. De twee werden bij de oversteek gelanceerd en kwamen gewond in de berm tot stilstand. Een drietal ambulances kwamen ter plaatse om zich over de twee gewonde jongens en de bestuurster van de bestelbus, welke na het ongeval onwel werd en in elkaar zakte, te ontfermen. Vanwege de aard van de verwondingen van één van de jongens werd een traumateam opgeroepen. Doordat alle Nederlandse traumahelikopters waren ingezet was een team vanuit Duitsland onderweg maar deze kon halverwege weer retour.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft op de plaats van het ongeval alle informatie vastgelegd om zo de oorzaak en toedracht te kunnen onderzoeken. Bergingsbedrijf Wolves heeft de bromfiets en de beschadigde bestelbus afgevoerd. De Dedemsweg is ruim twee uur afgesloten geweest voor het verkeer.