Automobiliste gewond bij kop staartbotsing op N334

WANNEPERVEEN – Op de Zomerdijk tussen Beukers en Zwartsluis is zondagavond een automobiliste gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Drie inzittenden bleven ongedeerd. Ook de twee inzittenden van het andere voertuig, een vader met zijn zoon, raakten niet gewond.

Het ongeval ontstond toen de bestuurster van een BMW, die samen reed met twee andere auto’s, tot de conclusie kwam dat ze verkeerd waren gereden. Allen besloten te keren op de weg. Twee auto’s waren inmiddels gekeerd en de BMW stond stil op de weg om dat ook te doen. Een achteropkomende auto verwachte deze actie niet en botste vol op zijn voorganger.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst kwam ter plaatse om de zaak vast te leggen. Tijdens het ongeval en het onderzoek werd het verkeer over één rijstrook geleid. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen afgevoerd waarna de weg weer werd vrijgegeven.