Gewonde bij frontale aanrijding op N331 bij Hasselt

HASSELT – Op de Hasselterweg, de N331, is woensdagmiddag rond 17:00 uur ter hoogte van de afslag naar het industrieterrein een automobilist gewond geraakt bij een frontale aanrijding. De bestuurder van een BMW kwam vanaf de Zwartewaterbrug en wilde linksaf richting de Hanzeweg. Daarbij zag hij een naderende auto, komend vanuit Zwolle, over het hoofd.

Door de aanrijding kwam de BMW zwaar beschadigd midden op de weg tot stilstand. De andere auto, een Jaguar, kwam met veel schade in een greppel terecht. De bestuurder van deze auto is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De andere automobilist kon ter plekke worden geholpen aan wat lichte verwondingen.

Het ongeval zorgde voor een flinke verkeersopstopping omdat men vanaf het industrieterrein niet de N331 op kon. Ook het verkeer vanaf de Zwartewaterbrug kon geen gebruik maken van de afslag om richting Genemuiden te gaan. Om toch op de bestemming te komen moest men doorrijden tot de rotonde bij de zandwinning om daar te keren.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de twee voertuigen afgevoerd. Een veeg/zuigauto van aannemer van der Kolk heeft het wegdek ontdaan van de vele brokstukken en gelekte vloeistoffen. Rond 18:45 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg weer geheel vrijgegeven.