Twee gewonden bij botsing door overstekende eenden

GENEMUIDEN – Bij een kop-staartongeval op de Nieuweweg zijn maandagmiddag rond 13:45 uur twee personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen de voorste auto, een Ford Focus, remde om enkele eenden te laten oversteken. De bestuurder van een Ford Ka, die vlak achter de andere auto reed, merkte dit te laat op en botste hard op de achterzijde van zijn voorganger. Van beide voertuigen raakten de bijrijdsters gewond en zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De bestuurders en de overige inzittenden bleven ongedeerd en werden opgevangen door familie of buren die naar de ongevalslocatie waren gekomen. Door het ongeval liepen de betrokken auto’s flinke schade op en zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. Vanwege het onderzoek door de verkeersongevallendienst was de weg geheel afgesloten. Tegen 15:30 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg weer vrijgegeven. Of de eenden ook veilig de weg waren overgestoken kon een politieagent niet zeggen. Van de eenden ontbreekt namelijk ieder spoor.