Traumahelikopter landt in Nieuwleusen voor rendez-vous

NIEUWLEUSEN – Tegen het eind van de zondagmiddag werd Slagharen opgeschrikt door het onheilspellende geluid van diverse ambulance- en politiesirenes. Drie ambulances stopten voor een woning aan de Herenstraat in verband met een medisch noodgeval. Ook werd er assistentie gevraagd van het mobiel medisch team, welke direct per helikopter vanaf Airport Eelde vertrok.

Omdat er geen seconde viel te verliezen werd besloten om één van de ziekenauto’s onder politiebegeleiding alvast richting de Zwolse Isalaklinieken te laten vertrekken. Onderweg werd aan een parallelweg van de N377 ter hoogte van Nieuwleusen een rendez-vous gepland met traumaheli PH-MMT (Lifeliner 4).

De piloot zette de traumahelikopter in een weiland aan de grond zodat de MMT-arts over kon stappen in de ambulance met de patiënt. De ambulanceverpleegkundige ging aan boord van de helikopter voor de vlucht richting het heliplatform gelegen op het dak van het ziekenhuis om daar de arts weer op te pikken.