Twee gewonden bij frontaal ongeval op Rechterensedijk

DALFSEN – Bij een frontale aanrijding op de Rechterensedijk tussen twee personenauto’s zijn zondagmiddag beide bestuursters gewond geraakt. Een automobiliste moest door de brandweer van Dalfsen uit haar auto worden gehaald. Hiervoor werden de deuren en de middenstijl verwijdert met hydraulisch redgereedschap.

Het ongeval ontstond toen de bestuurster van de rode Citroen C1, door vermoedelijk een onwel wording, op de verkeerde weghelft kwam en frontaal op haar tegenligger botste. De bestuurster van deze auto, een grijze Volvo V40, kon zelf uit de met vele airbags beveiligde auto stappen. Wel is zij, net als de andere bestuurster overgebracht naar het ziekenhuis. De toestand van beide is onbekend.

Bergingsbedrijven Wolves en Vika kwamen in actie om de beide totaal vernielde auto’s af te slepen. De Rechterensedijk was vanaf de rotonde bij Dalfsen richting Rechteren afgesloten, verkeer vanuit Rechteren kon via het fietspad wel richting Dalfsen.