Gewonde bij ongeval op oversteek N377 bij Balkbrug

BALKBRUG – Bij een ongeval tussen twee personenauto’s op een oversteek van de N377 bij Balkbrug is vrijdagmorgen een automobiliste gewond geraakt. Een bestuurster van een Volvo wilde de drukke 100-kilometerweg vanaf de Zwolseweg oversteken maar zag een naderende Toyota, komende vanuit Nieuwleusen, over het hoofd. Door de botsing raakte de bestuurster van de Toyota Yaris gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de Volvo S60 bleek na controle door ambulancepersoneel geen letsel te hebben opgelopen.

De N377 werd in verband met de aanwezige hulpdiensten en het volgend politieonderzoek afgesloten, verkeer moest gebruik maken van de parallelweg. De verklaringen en sporen op de weg waren vrij duidelijk voor de analisten van de verkeersongevallendienst zodat het onderzoek niet al te lang hoefde te duren.

Bergingsbedrijf Autax kon snel in actie komen om de weg weer vrij te maken. Beide voertuigen werden opgetakeld en afgevoerd waarna de weg, na een afsluiting van dik anderhalf uur, weer werd vrijgegeven