Spoorbomen in storing op spoorwegovergang N340

ZWOLLE – Een storing in de spoorbomen op de spoorwegovergang op de N340, tussen Zwolle en Dalfsen, zorgde dinsdagmiddag voor een flinke verkeershinder zowel op de weg als op de rails. Rond 13:30 uur kwamen de bomen na het passeren van een trein niet meer in de verticale stand. Verkeer werd om beurten langs de gesloten bomen geleid en het treinverkeer moest met aangepaste snelheid rijden.

Bij het naderen van de overgang moesten de treinen langzaam rijden en een geluidssignaal geven. Hierop werd het verkeer door de weginspecteurs van de Provincie Overijssel stilgezet. Op afstand werd door medewerkers van ProRail geprobeerd de computer te resetten. Treinreizigers moesten rekening houden met extra reistijd tussen de dertig en zestig minuten.

Na het passeren van een trein gingen plots rond 15:30 uur de bomen omhoog en leek alles weer te werken. Voor alle veiligheid werd de komst van nog een trein afgewacht om te kijken of alles perfect verliep. Dit was het geval, het treinverkeer en wegverkeer kwam langzaamaan weer op gang.