Vrachtwagen kantelt aan Nieuwedijk Wanneperveen

WANNEPERVEEN – Op de Nieuwedijk is maandagmiddag rond 14:00 een vrachtwagen geladen met paardenmest omgevallen. De vrachtwagenchauffeur kwam in de berm terecht en zakte vrijwel direct weg. In zijn val nam de vrachtwagen een boom mee. De boom en de lading kwam op het naastgelegen fietspad en blokkeerde de doorgang.

De chauffeur werd door een automobiliste uit de cabine geholpen en liep wonder boven wonder geen letsel op. Voordat bergingsbedrijf de Jonge uit Elim aan het werk kon moest eerst een loonwerker worden opgeroepen om de gehele lading uit de container te halen om zo het gewicht terug te nemen. Ondertussen waren medewerkers van de gemeente Steenwijkerland al druk bezig om de boom in stukken te zagen. Collega’s van de getroffen chauffeur waren ook aangekomen om de vracht over te scheppen.

Met vereende krachten werd de zware vrachtwagen uiterst voorzichtig uit de greppel getrokken. Zo op het eerste gezicht leek de schade mee te vallen. De vrachtwagen zal naar een garage worden gebracht voor een grondige inspectie. Rond 19:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en kon de weg weer worden vrijgegeven.