Explosie onder hoogspanningsmast aan Oppen Swolle

ZWARTSLUIS – Onder een hoogspanningsmast in een weiland aan de Oppen Swolle heeft zich aan het beging van de avond een explosie voorgedaan. Buurtbewoners schrokken enorm van de doffe knal en alarmeerden de hulpdiensten. Voordat zij ook maar iets konden uitrichten werd contact gezocht met netwerkbeheerder TenneT.

Bij het bedrijf wat het elektriciteitstransport verzorgt waren ook al de alarmbellen afgegaan en was de stroom van dat gedeelte afgesloten. Door het dubbele circuit kwam er geen enkel huishouden zonder stroom te zitten. Na de explosie klonk er een gesis uit de grond. Dit bleek stikstof te zijn welke als koelmiddel dient voor de stroomkabels.

Volgens een medewerker van Tennet kan het wel even duren voordat alles weer gerepareerd is. Als er geen verdere storingen optreden zal niemand iets merken van de storing en de reparatie. Over de oorzaak van de explosie is nog niet bekend.