Botsabsorber aangereden door bestelbus op A28

ZWOLLE – Een bestelbus is woensdagmorgen rond 11:30 uur op de A28, het traject tussen Zwolle en De Lichtmis, tegen een botsabsorber gereden. De botsabsorber stond op een afgesloten rijstrook ter beveiliging van wegwerkzaamheden. Wegwerkers waren bezig met het repareren en herstellen van vorstschades aan het asfalt.

De werkzaamheden waren volgens een medewerker van Rijkswaterstaat bijna afgerond toen de bestuurder van de bestelbus de rode kruizen boven de rijstrook negeerde en zijn Mercedes Benz in de kreukelzone van de botsabsorber reed. Zowel de bots als de bestelbus liepen aanzienlijke schade op. Het verkeer ondervond flinke overlast van de aanrijding. Ondanks de snelle afsleep van bergingsbedrijf Wolves liep de vertraging toch al snel op.
Bij wegrestaurant De Lichtmis werd de aanrijding verder afgehandeld zodat de rijstroken snel weer konden worden vrijgegeven. Bij het ongeval raakte niemand gewond.