Woning uitgebrand aan Haakmos in Zwolle

ZWOLLE – Een felle uitslaande brand heeft vannacht een woning aan de Haakmos in de Zwolse wijk Stadshagen compleet verwoest. De brand ontstond rond 01:10 uur en is volgens de bewoners ontstaan in een aanbouw van de woning. De brand greep razendsnel om zich heen en binnen de korte tijd stond de woning in brand.

Ook een naastgelegen woning liep door de brand flinke rook-, water- en brandschade op. Een houten schuurtje, aan de andere kant van het gangpad, vloog door stralingswarmte ook in brand. Door de enorme hoeveelheid rook die bij de brand vrijkwam werden meerdere woningen ontruimd maar de bewoners konden later in de nacht weer terug naar hun woningen. De bewoners van de twee getroffen woningen kregen elders onderdak.

Burgemeester Henk Jan Meijer liet zich persoonlijk op de hoogte brengen van hetgeen zich had afgespeeld. Ook sprak hij een kort moment met de gedupeerden. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de uitgebrande woning af te sluiten en bood verdere hulp aan voor de buren.

Diverse brandweervoertuigen van Zwolle en Hasselt werden ingezet om de brand te bestrijden. Rond 03:30 uur kon er langzaamaan begonnen worden met het opruimen van alle ingezette materialen. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Mogelijk dat hierna nog een onderzoek wordt ingesteld.