Hardnekkige autobrand op Ordelseweg in Zwolle

ZWOLLE – Op de Ordelseweg is dinsdagavond rond 23:00 uur een auto compleet uitgebrand. De bestuurder kon zichzelf tijdig in veiligheid brengen. De man kwam vanuit Meppel rijden over de A28 en kwam na een tankbeurt tot de ontdekking dat zijn auto kuren kreeg. Op de afrit van de snelweg vielen de remmen uit en kon de man nog net zijn auto in de berm parkeren.

Toen de auto eenmaal tot stilstand was gekomen sloegen de vlammen al snel onder de motorkap vandaan. Binnen de kortste keren stond de Renault Scenic gehele in lichterlaaie. De Zwolse brandweer kon de hardnekkige brand moeilijk blussen. Mede vanwege de grote hoeveelheid brandstof laaide het vuur telkens weer op.

Vele liters water en schuim later leek de brand dan eindelijk te zijn geblust. Berger Wolves takelde de auto op het bergingsvoertuig maar plots laaide het vuur opnieuw op. Een flinke steekvlam zorgde voor enige consternatie(zie video). Weer werd de auto volledig vol met schuim gezet. Ditmaal met succes. Ook hier geldt weer, de aanhouder wint.

Opnieuw werd de auto opgetakeld en kon nu veilig worden afgevoerd. De brandweer heeft het wegdek gereinigd en keerde weer terug naar de kazerne. De Ordelseweg was gedurende de inzet van de brandweer en berger in de richting van de Kranenburgweg afgesloten. Verkeer komende vanaf de snelweg werd weer de oprit opgeloodst. Tegen 00:30 uur werd de afsluiting weer opgeheven.