Lichaam aangetroffen in haven De Beer in Hasselt

HASSELT – In haven De Beer is vrijdagmiddag bij een woonboot een levenloos lichaam aangetroffen. Iemand die een kijkje bij zijn boot wilde nemen merkte het lichaam op en schakelde de politie in. Direct werd de omgeving ruim afgezet om de recherche alle ruimte te geven voor een onderzoek.

De politie kan over de identiteit nog niet zeggen. Ook werd niet bekend gemaakt of het om een man of een vrouw ging. Wel werd duidelijk dat het lichaam al een langere tijd in het water heeft gelegen. De politie liet weten dat er niemand uit Hasselt of omgeving wordt vermist. Mogelijk heeft de hoge waterstand en de sterke stroming het lichaam de haven ingestuwd.

Zaterdagmorgen kwam de politie met een bericht naar buiten dat het lichaam, dat was aangetroffen in het Zwartewater, van een 66-jarige vrouw uit de gemeente Hoogeveen betreft. Zij was sinds 25 februari als vermist opgegeven vanuit Hardenberg. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf.