Automobilist overleden na verkeersongeval op N377

ROUVEEN – Bij een eenzijdig verkeersongeval op de N377, de Hasselterweg tussen De Lichtmis en Hasselt, is woensdagavond een automobilist overleden. De man reed met zijn Pick Up richting Hasselt toen hij net na een bocht de controle over zijn auto verloor, door de berm schoot en in de naastgelegen Dedemsvaart terecht kwam.

Getuigen sprongen direct in het water om hulp te bieden. De brandweer van Hasselt en brandweerduikers van Zwolle waren snel ter plaatse. Ook enkele politie-eenheden en meerdere ambulances waren spoedig op de ongevalslocatie. De brandweer kon al snel de 29 jarige Hasselter uit zijn voertuig halen waarna hij met spoed per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Ondanks alle hulp die de man was geboden kwam de politie enige tijd later met het treurige bericht dat de man toch was overleden.

Brandweerduikers hebben de omgeving van het voertuig nog nagezocht naar eventuele andere slachtoffers, maar die werden niet aangetroffen. De mensen die in het koude water waren gesprongen om hulp te verlenen kregen medische zorg in verband met onderkoelingsverschijnselen.

De Hasselterweg was geheel afgesloten tot de hulpdiensten, berger en het politieonderzoek klaar waren met hun werkzaamheden. Rond middernacht werd de afsluiting opgeheven.