Auto geramd op oversteek van N331 bij Vollenhove

VOLLENHOVE – Op de oversteek van de Oppen Swolle met de Kadoelen is woensdagmiddag een automobilist gewond geraakt bij een ongeval. De man werd met zijn auto aangereden door een bestelbus toen hij de drukke weg wilde oversteken. Hij is met een ambulance naar de huisarts gebracht voor een behandeling.

De oversteken van de Oppen Swolle zijn bijzonder ontworpen. Volgens Provincie Overijssel is het speciaal bedoelt om slechts één auto tegelijk de N331 te laten oversteken. De oversteekplaats is aan de ene kant namelijk breder dan de andere kant. In dit geval wilde de man van de brede kant naar de smalle kant, waar op dat moment net een auto stond te wachten om ook over te steken. Hierdoor kon de man, na eenmaal de keuze te hebben gemaakt om over te steken, geen kant meer op.

De bestuurder van de bestelbus, die richting Vollenhove reed, zag het ongeval al aankomen en probeerde zoveel mogelijk af te remmen maar kon een botsing niet meer voorkomen. Hij raakte niet gewond. De verwondingen van de bestuurder van de personenauto leken mee te vallen. De bestelbus en de personenauto zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. Tijdens de berging was een weghelft enkele minuten afgesloten.