Kop-staartbotsing na eerder ongeval op Hessenweg

DALFSEN – Op de Hessenweg heeft aan het begin van de avond een kettingbotsing plaatsgevonden na een eerder ongeval. Door de twee ongevallen was de weg in beide richtingen afgesloten. Twee personen zijn ter plekke onderzocht en behandeld door ambulancepersoneel, een ziekenhuisopname was niet nodig.

Het eerste ongeval ontstond rond 17:30 uur. Een Mercedes C180 botste achterop Renault Laguna door het drukke verkeer wat moest afremmen voor de verkeerslichten. De gedupeerden hadden hun voertuigen in de berm geparkeerd en waren aan het wachten op de politie. Op het moment dat de agenten aan kwamen rijden ontstond het tweede ongeval. Bij dit ongeval waren vier voertuigen betrokken.

In eerste instantie leek een bestuurder van een Volkswagen Golf dusdanig gewond te zijn dat de brandweer van Dalfsen de man uit zijn auto moest bevrijden. Alle nodige materialen werden alvast klaargelegd. Na overleg met het ambulancepersoneel werd besloten om de man zelf te laten uitstappen. Hij kon zelf naar de ambulance lopen voor onderzoek. Ook een oudere bestuurder van een Ford Fiësta werd onderzocht maar leek geen verdere medische zorg nodig te hebben.

Agenten namen van alle betrokkenen verklaringen op. Ondertussen werden vier van de zes betrokken voertuigen afgevoerd door bergingsbedrijf Wolves. Twee auto’s konden zelf hun weg vervolgen. Tegen 19:00 uur kon de firma van der Kolk de wegafzettingen weer inpakken en werd de weg weer vrijgegeven.