Stormschade aan dak van woning in Zwartsluis

ZWARTSLUIS – De storm die over ons land trok heeft voor relatief weinig overlast gezorgd in de gemeente Zwartewaterland. Enkel in Zwartsluis moest de brandweer twee keer uitrukken voor meldingen van stormschades. In beide gevallen betrof het loshangende dakplaten bij een gebouw aan de Schoolstraat.

Om 16: 12 uur kwam de eerste melding binnen van loshangende zinken afdekplaten. De platen slingerden gevaarlijk langs het pand en tikten geregeld tegen de ramen. De platen waren makkelijk via een ladder te bereiken en werden vakkundig weggehaald door de Sluziger brandweer.

De tweede melding, bij hetzelfde pand, kwam om 19:22 uur binnen. Helaas was opnieuw wat materiaal losgekomen. Alleen was het ditmaal wat moeilijker te bereiken. Een hoogwerker van de brandweer van Steenwijk moest er aan te pas komen om het gevaar weg te nemen.