Storm blaast aanhanger omver op A28 bij Staphorst

STAPHORST – De bestuurder van een bestelbus met aanhanger kreeg vanavond de schrik van zijn leven. Na al een flinke rit achter de rug te hebben was de thuishaven De Wijk bijna in zicht en was de reis ondanks de harde wind mooi verlopen. Toch kreeg de storm ter hoogte van de afrit Staphorst op de A28 grip op de lege dubbelassige aanhanger met huif en slingerde deze om.

De aanhanger sloeg om en kwam los van de bestelbus op de vluchtstrook terecht. Bergingsbedrijf Hooikammer werd ingeschakeld om de aanhanger weer overeind te takelen. Hiervoor werd de afrit tijdelijk afgesloten om de berger alle ruimte te geven en veilig te kunnen werken. Niet alle automobilisten waren het met de afsluiting eens en glipten tussen de verkeerskegels door om alsnog de afrit te kunnen nemen.

Nadat de aanhanger weer op de wielen was gezet werd het weer achter de bestelbus gekoppeld. Wel werd de huif van de aanhanger afgehaald om een herhaling te voorkomen. Nu ving de combinatie beduidend minder wind en kon het veilig zijn weg vervolgen.