Auto botst tegen boom door gladheid op Oude Rijksweg

ROUVEEN – Bij een eenzijdig ongeval op de Oude Rijksweg zijn zaterdagavond twee vrouwen gewond geraakt. Door gladheid raakte de bestuurster de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurster raakte hierbij ernstig gewond.

De brandweer van Staphorst heeft samen met het medisch personeel van ambulancepost Lichtmis de bestuurster uit de auto gehaald en in de ambulance. De bijrijdster kon zelf uit de auto stappen en plaats nemen in een ambulance. Een opgeroepen trauma-arts werd vanwege de ernstige situatie per helikopter ingevlogen om extra medische zorg te verlenen. Beide patiënten zijn met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft ter plekke een onderzoek ingesteld. In verband met de hulpverlening, het politieonderzoek en de berging was de Oude Rijksweg enige tijd afgesloten.