Schoorsteenbrand aan Kamperzeedijk

henry-wallinga-schoorsteenbrand-kamperzeedijk-07KAMPERZEEDIJK – De brandweer van Genemuiden werd dinsdagavond opgeroepen voor een melding van een woningbrand aan de Kamperzeedijk. Onderweg naar het opgegeven adres werd bekend dat het om een schoorsteenbrand ging. Direct werd de hoogwerker van brandweer van Kampen ter assistentie gevraagd.

Bij aankomst van de brandweer had een eenheid van de politie de woning al ontruimd en kwam er een flinke rookpluim uit het schoorsteenkanaal. De ouderwetse kachel werd leeggehaald en even later door brandweermannen naar buiten gebracht. Vanuit de hoogwerker werd het kanaal geveegd. Ondertussen werd met een ventilator de rook uit de woning geblazen.

De brand was snel onder controle. De bewoner kreeg van de brandweer een stookverbod opgelegd. Tijdens de brandweerinzet was een gedeelte van de Kamperzeedijk afgesloten voor het verkeer.