Camper op de kant en auto te water na ongeval op A28

henry-wallinga-ongeval-a28-lichtmis04DE LICHTMIS – Op de A28 bij De Lichtmis zijn zaterdagmiddag rond 16:45 uur een camper en twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde op het traject van Zwolle naar Staphorst. Bij het ongeval raakte wonder boven wonder niemand gewond.

Het ongeval ontstond volgens getuigen tijdens het wisselen van rijstroken. Een auto en een camperkwamen in botsing waarna de camper onbestuurbaar werd. De camper reed richting de berm en nam een auto met aanhanger mee. De camper kwam op de kant terecht en de auto met aanhanger eindigde in het water.

Door het ongeval ontstond al snel een flinke file van zo’n tien kilometer. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft samen met collega-berger Wolves de voertuigen van de weg en uit het water gehaald en afgevoerd. Tegen 19:00 uur was alles weer van de weg en konden alle rijstroken weer worden vrijgegeven.