Brand in kelder van woning na laswerkzaamheden

henry-wallinga-brand-hazelaarlaan-rouveen-01ROUVEEN – In een hobbykelder onder een woning aan de Hazelaarlaan is zaterdagavond na laswerkzaamheden brand ontstaan. De bewoner was al enige tijd klaar met de werkzaamheden in zijn kelder toen plots een brandlucht werd opgemerkt.

Vermoedelijk is tijdens het lassen ergens een vonkje heen gesprongen en heeft zich kunnen uitbreiden tot een flinke brand. In de kelder lag veel hou opgeslagen en gereedschappen. Door de brand kwam de gehele woning onder de rook te staan. De brandweer had de brand snel onder controle en heeft met een ventilator de rook uit de woning geblazen.

Stichting Salvage zal de getroffen familie bijstaan en voor de komende nacht elders onderdak regelen. Bij de brand raakte niemand gewond.